Ingredients
-
3 ous
sencers.
-
2 tassons
dels d'aigua de llet.
-
6-7
cullerades soperes de sucre.
-
Una mica més
de sucre per al caramel.
-
Pell de
llimona.
-
Vainilla o
canyella en branca.
|
Com fer-ho
-
Dins un
cassó posar unes cullerades de sucre amb miquetes d'aigua,
desfer-ho al foc fins que faci caramel: el repartim dins les
flameres, que els cobreixi el cul.
-
Ho deixam
refredar.
-
Fer bullir
la llet amb la pell de llimona i la canyella o vainilla; s'ha de
vigilar retirant-la del foc i posant-l'hi, perquè no vessi i en
canvi, es
perfumi, uns 5 m.
-
Deixar-la
refredar. Si és massa calenta en posar-hi els ous, es prenen i
fan miquetes. Traure la llimona i les espècies. Colar-la si hi
ha miques.
-
Mesclar amb
la batedora els ous, la llet i el sucre.
-
Tirar la
mescla dins les flameres ja preparades i coure-ho al forn, al
bany Maria, uns 20 m o 1/2 hora.
En lloc de flams individuals, se'n pot fer 1 de gros i repartir-lo a
la taula.
|