·

Flam d'ou clàssic

 

 

 

Ingredients

  • 3 ous sencers.

  • 2 tassons dels d'aigua de llet.

  • 6-7 cullerades soperes de sucre.

  • Una mica més de sucre per al caramel.

  • Pell de llimona.

  • Vainilla o canyella en branca.

Com fer-ho

  • Dins un cassó posar unes cullerades de sucre amb miquetes d'aigua, desfer-ho al foc fins que faci caramel: el repartim dins les flameres, que els cobreixi el cul.

  • Ho deixam refredar.

  • Fer bullir la llet amb la pell de llimona i la canyella o vainilla; s'ha de vigilar retirant-la del foc i posant-l'hi, perquè no vessi i en canvi, es perfumi, uns 5 m.

  • Deixar-la refredar. Si és massa calenta en posar-hi els ous, es prenen i fan miquetes. Traure la llimona i les espècies. Colar-la si hi ha miques.

  • Mesclar amb la batedora els ous, la llet i el sucre.

  • Tirar la mescla dins les flameres ja preparades i coure-ho al forn, al bany Maria, uns 20 m o 1/2 hora.

En lloc de flams individuals, se'n pot fer 1 de gros i repartir-lo a la taula.